Over Difinis

Difinis is een subsidieadviesbureau, gevestigd in Drachten aan de Hof van Edenlaan 3.
Difinis heeft een onderscheidende werkwijze ten opzichte van andere adviesbureaus.

Het is een kleinschalig bedrijf dat een persoonlijke benaderingswijze hanteert. Om een goed advies te kunnen uitbrengen over de subsidie mogelijkheden voor uw bedrijf, is het belangrijk een helder beeld te krijgen van uw huidige activiteiten en uw toekomstplannen. Welke werkzaamheden worden uitgevoerd, welke investeringen staan er in de planning etc. etc. Daar kun je uren over telefoneren en mailen, maar een kort bedrijfsbezoek maakt vaak veel meer duidelijk. Daarnaast is het ook belangrijk de houding van de ondernemer t.a.v. het aanvragen van subsidie te leren kennen.

Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer anderhalf uur en is altijd kosteloos en geheel vrijblijvend. Mochten we tijdens een gesprek tot de conclusie komen dat er mogelijkheden zijn, dan wordt meteen het vervolgtraject besproken.

Achtergrond & ervaring

Mijn naam is Willem Dijkstra, eigenaar van Difinis subsidieadviesbureau.

Van oorsprong notarieel jurist, ben ik 25 jaar in deze branche werkzaam geweest, waaronder 10 jaar als notaris. In 2010 is de overstap gemaakt naar de subsidiebranche, sinds 2018 als zelfstandig adviseur. Inmiddels beschik ik over een ruime ervaring met het aanvragen van uiteenlopende soorten subsidies, zoals WBSO, SDE, EIA, MIA/Vamil en verschillende soorten VIA en MIT. Een onderdeel van het aanvragen van subsidie vormt soms ook het instellen van bezwaar- en beroepsprocedures. Door de ervaring die hiermee de afgelopen jaren is opgedaan, zijn veel valkuilen die verbonden zijn aan het aanvragen van subsidie, mij niet vreemd. Een gerust gevoel voor mijn opdrachtgevers!